Dašak ljeta i mora u Križevcima, 2. lipnja 2017.

U suradnji Turističke zajednice Grada Križevaca i TZ Općine Murter-Kornati i u cilju povezivanja kontinentalne i jadranske turistička priče u goste Križevcima stižu predstavnici općine Murter-Kornati koji će u petak 2. lipnja 2017., od 10:00 sati na Nemčićevom trgu u Križevcima održati promociju svoje turističke ponude uz nastup klape, gastronomsku degustaciju kao i prezentaciju tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda i suvenira. 

Dašak ljeta i mora Križevcima pronositi će mirisi ribljih specijaliteta te zvukovi klape Levera. Murterini će svojim vjernim gostima iz Koprivničko-križevačke županije predstaviti novosti u turističkoj ponudi Murtera koji će ovu sezonu dočekati s novouređenim plažama, pješačko-biciklističkim stazama, raznim novim kulturnim i komunalnim sadržajima. Oko 160 otoka unutar površine od oko 80 km2 čini Općinu Murter-Kornati najotočnijom na Mediteranu. Na tom relativno malom prostoru nalaze se Nacionalni park Kornati, Značajni krajobraz Žutsko-sitske otočne skupine, a velik prostor Općine se nalazi unutar Natura 2000 ekološke mreže. Arheologija, antički brodolomi, sakralni objekti, zaštićena povijesna urbana arhitektura i bogata nematerijalna kulturna baština razasuti su na prostoru neprocjenjive prirodne vrijednosti. 

Gostovanje Murterina jedinstvena je prilika Križevčanima da se "iz prve ruke" uvjere zašto je upravo općina Murter-Kornati omiljena turistička destinacija brojnim tuzemnim i stranim gostima.