Edukacija biciklističkih vodiča

EDUKACIJA BICIKLISTIČKIH VODIČA PODRAVINE I PRIGORJA

Turistička zajednica Grada Križevaca osigurala je sredstva i sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice za edukaciju biciklističkih vodiča Podravine I Prigorja.
Program edukacije biciklističkih vodiča održati će se u suradnji sa Istarskom razvojnom turističkom agencijom (IRTA d.o.o.) tijekom mjeseca rujna 2019. kroz dva vikenda, 3+2 dana u Križevcima i okolici.
Turistička zajednica Grada Križevaca poziva zainteresirane da se jave za sudjelovanje u edukaciji i pošalju svoje prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript a za više informacija na broj telefona 048/681-199.
Pristupanje edukaciji je besplatno. Edukacija obrađuje široko gradivo: teoretski, praktični i terenski rad. Obrađuju se nastavne teme kao što su: odnos biciklističkog vodiča prema gostu cikloturistu, oprema vodiča, vođenje grupe, kartografija i orijentacija (teorija i praksa), izrada turističkih paket aranžmana, osnove fiziologije i prehrane, prva pomoć, zakonska regulativa, osnove o biciklima (vrste, dijelovi, položaj tijela, podešavanje, e-bike), tehnika vožnje i poligon, terenski servis.
Uspješni polaznici dobit će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na temelju kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2020. godinu.
Za prisustvovanje edukaciji potrebno je:
- solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom;
- ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i obične - flat pedale);
- kaciga (poželjne su i naočale);
- biciklistički dres (ili prikladna odjeća);
- znanje najmanje jednog stranog jezika.
Voditelj programa edukacije je Martin Čotar, hrvatski biciklist i voditelj Bike i Outdoor odjela Istarske razvojne turističke agencije.