Manifestacije

U Gornjoj Rijeci se tijekom godine održava nekoliko popularnih manifestacija:

Sidonijin dan održava se u tradicionalno tokom veljače u spomen na prvu hrvatsku primadonu Sidoniju Rubido Erdody.

Dani plemstva: kulturno turistička manifestacija koja se bavi očuvanjem tradicije plemića jednoselaca potkalničkog kraja (sredina kolovoza).

Šljivarijada: bavi se očuvanjem i njegovanjem tradicijskih običaja pripreme starih jela, pečenja rakije te kulturnih i sportskih događaja (početak rujna).

Kostanjevečka kestenijada: manifestacija započinje organiziranim branjem kestena gdje turisti obilaze šume, te nakon toga sudjeluju u bogato kulturno-umjetničkom sadržaju (prvi vikend listopada).

Više u ovoj kategoriji: « Zanimljivosti

Gornja Rijeka

Manifestacije

U Gornjoj Rijeci se tijekom godine održava nekoliko popularnih manifestacija: Sidonijin dan održava se u tradicionalno tokom veljače u spomen na prvu hrvatsku primadonu Sidoniju Rubido...

Zanimljivosti

Mali Kalnik: Botanički rezervat od 1985. godine, prostire se na 5,35 ha površine, upisan u registar zaštićenih dijelova prirode RH. Slap Šokot udaljen je 800 m od centra Gornje Rij...

O nama

Turistička zajednica grada Križevaca, pravna je osoba čije su članice pravne i fizičke osobe u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s njima neposredno povezanim djelatnostima. Zajednicom upravljaju njezini članovi.

Zadaća Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda i razvijanje svijesti o važnosti gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i zaštite okoliša.

Kultura

U mnoštvu spomenika kulture, Križevci se ponose na vizuru svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. U gradu i okolici nalaze se mnogobrojne znamenite građevine nastale u različitim vremenskim periodima u kojima se danas nalaze javne i kulturne ustanove. Križevci i okolica atraktivno su područje zanimljivih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, parkova, jezera, tradicionalnih klijeti i vinograda.

Kontakt

Turistička zajednica grada Križevaca

 

 

Kontaktirajte nas putem web obrasca

Dobrodošli u Križevce

Križevci su jedan od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Grad je u početku bio podijeljen na dva dijela: Gornji i Donji Križevac (Gornji i Donji grad). Prilikom osnutka Gornjega grada kao novog naselja, ban Stjepan dodjeljuje mu povlastice slobodne i kraljevske varoši. Bilo je to to 24. travnja 1252. godine i taj dan slavi se danas kao Dan grada.