Manifestacije

Kalnik je već godinama domaćin nekoliko poznatih manifestacija:

Vuzem na Kalnik: jedinstvena tradicija izgradnje i paljenja velikih krijesova, visine do 25 metara (uskrs).

Kalničke uncutarije: tradicionalna manifestacija koja okuplja veliki broj ljudi uoči Praznika rada, 1. svibnja. Mozaičnog programa (sportski događaji, pučke igre, kulturno umjetnički program, izložbe itd)

Martinje na Kalniku: tradicionalno krštenje mošta po regulama Križevačkih štatuta

Više u ovoj kategoriji: « Zanimljivosti

Kalnik

Manifestacije

Kalnik je već godinama domaćin nekoliko poznatih manifestacija: Vuzem na Kalnik: jedinstvena tradicija izgradnje i paljenja velikih krijesova, visine do 25 metara (uskrs). Kalničk...

Zanimljivosti

Biblijski vrt mira u kojem se nalaze 33 hrastove skulpture Biblijskih svetaca iz Starog i Novog zavjeta. Postavljen je 2000. godine u čast 2000 godna od rođenja Isusa Krista lokacija...

O nama

Turistička zajednica grada Križevaca, pravna je osoba čije su članice pravne i fizičke osobe u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s njima neposredno povezanim djelatnostima. Zajednicom upravljaju njezini članovi.

Zadaća Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda i razvijanje svijesti o važnosti gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i zaštite okoliša.

Kultura

U mnoštvu spomenika kulture, Križevci se ponose na vizuru svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. U gradu i okolici nalaze se mnogobrojne znamenite građevine nastale u različitim vremenskim periodima u kojima se danas nalaze javne i kulturne ustanove. Križevci i okolica atraktivno su područje zanimljivih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, parkova, jezera, tradicionalnih klijeti i vinograda.

Kontakt

Turistička zajednica grada Križevaca

 

 

Kontaktirajte nas putem web obrasca

Dobrodošli u Križevce

Križevci su jedan od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Grad je u početku bio podijeljen na dva dijela: Gornji i Donji Križevac (Gornji i Donji grad). Prilikom osnutka Gornjega grada kao novog naselja, ban Stjepan dodjeljuje mu povlastice slobodne i kraljevske varoši. Bilo je to to 24. travnja 1252. godine i taj dan slavi se danas kao Dan grada.