Zanimljivosti

Župna crkva Sv. Ivana Krstitelja vrijedan spomenik kraja iz davne 1334. godine. Nekoliko puta obnavljana, a današnji izgled potiče iz kraja 19. stoljeća.

  • adresa: Sveti Ivan Žabno

Etno zbirka zbirka sa više od 600 predmeta koji govore o načinu života od pred više od 150 godina.

  • adresa: Sv. Ivan Žabno
  • kontakt: 048 211 010 (Općina Sv. I. Žabno), 048 851 055

Obiteljsko gospodarstvo Hajduković nalazi se u šumovitom kraju, biciklističke staze i staze za vožnju kočijom. Domaći specijaliteti.

  • adresa: Krčevine bb, Sv. Ivan Žabno
  • kontakt: 091 525 8881, Franjo Hajduković

Obiteljsko izletište Novak

Obiteljsko gospodarstvo Cili - nudi smještaj, teniski, odbojkaški, košarkaški teren, viseća kuglana. 

Više u ovoj kategoriji: Manifestacije »

Sveti Ivan Žabno

Manifestacije

Svetoivanjski dani: tradicionalna manifestacija u kojoj sudjeluju brojna kulturno-umjetnička društva, sportska događanja (24.lipnja)

Zanimljivosti

Župna crkva Sv. Ivana Krstitelja vrijedan spomenik kraja iz davne 1334. godine. Nekoliko puta obnavljana, a današnji izgled potiče iz kraja 19. stoljeća. adresa: Sveti Ivan Žabno ...

O nama

Turistička zajednica grada Križevaca, pravna je osoba čije su članice pravne i fizičke osobe u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s njima neposredno povezanim djelatnostima. Zajednicom upravljaju njezini članovi.

Zadaća Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda i razvijanje svijesti o važnosti gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i zaštite okoliša.

Kultura

U mnoštvu spomenika kulture, Križevci se ponose na vizuru svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. U gradu i okolici nalaze se mnogobrojne znamenite građevine nastale u različitim vremenskim periodima u kojima se danas nalaze javne i kulturne ustanove. Križevci i okolica atraktivno su područje zanimljivih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, parkova, jezera, tradicionalnih klijeti i vinograda.

Kontakt

Turistička zajednica grada Križevaca

 

 

Kontaktirajte nas putem web obrasca

Dobrodošli u Križevce

Križevci su jedan od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Grad je u početku bio podijeljen na dva dijela: Gornji i Donji Križevac (Gornji i Donji grad). Prilikom osnutka Gornjega grada kao novog naselja, ban Stjepan dodjeljuje mu povlastice slobodne i kraljevske varoši. Bilo je to to 24. travnja 1252. godine i taj dan slavi se danas kao Dan grada.