Tradicionalna kuhinja

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rakić

Nalazi se u malenom selu Čabraji, uređeno u tradicionalnom stilu starinskih seljačkih domaćinstava. Nudi razgledavanje okolice, vožnju biciklima, jahanje na poniju, razgledavanje etno-zbirki, demonstraciju rada mlina i tkalačkog stana. Restoran nudi bogatu ponudu domaćih jela prema staroj recepturi. Od smještajnog kapaciteta na raspolaganju je jedan dvokrevetni i jedan trokrevetni apartman te tri dvokrevetne sobe. Imanje okruženo poljima, livadama, šumom, nudi domaće proizvode uzgojene na ekološki način i domaće specijalite rađene prema recepturi naših starih.

Gornjevinska klet

Nalazi se u Gornjim vinama u okolici Križevaca. Smještena u staroj drvenoj kući izrađenoj 1908. godine reprezentativni je ugostiteljski objekt sa ponudom tradicionalnih jela, pića i napitaka ovog podneblja.

Obiteljsko gospodarstvo Hajduković

Nalazi se u šumovitom kraju pokraj Križevaca i nudi domaće specijalitete.

  • Adresa: Krčevine bb, Sv. Ivan Žabno
  • Kontakt: 091 525 8881, Franjo Hajduković

Obiteljsko izletište-restoran„Novak“

Nalazi se u mjestu Cepidlak. U sklopu izletišta su tri prekrasna jezera, nogometno igralište, dječji park, bočalište, teren za badminton, viseća kuglana, domaće životinje. U parku se nalaze predmeti stari preko 200 godina. Osim sportskih igrališta za one avanturističkog duha nudi se najam quada i bicikla. Restoran je bogate gastronomske ponude te raspolaže sa 400 sjedećih mjesta.

Planinarski dom Kalnik

Smješten je na planini Kalnik (480 metara nadmorske visine). Okružen je netaknutom prirodom te prekrasnim zidinama starog grada Kalnik. Odiše povješću, kulturom, tradicijom. Omiljeno je okupljalište žitelja sjeverne Hrvatske, kako planinara tako i svih onih željnih mira i ljepote. Svojim posjetiteljima svakodnevno pruža domaće i autohtone specijalitete kalničkog kraja, ali i poznata jela Hrvatske i svijeta. Od planinarskog doma vode mnogobrojne planinarske staze, kao i poučna staza. Ponuda je isključivo domaća hrana i specijaliteti kraja.

  • Adresa: Starogradska 64, Kalnik
  • Kontakt: 091 944 4711, Marino Marković
  • Web: www.pldom-kalnik.hr
  • e-mail: info(at)pldom-kalnik.hr