Kalnik

Biblijski vrt mira

Bibilijski vrt mira smješten je pokraj Osnovne škole Kalnik. U vrtu se nalaze 33 hrastove skulpture Biblijskih svetaca iz Starog i Novog zavjeta.

Poučna staza na Kalniku

Počinje i završava kod Planinarskog doma na Kalniku. Poučna staza obilazi najljepše dijelove kalničke prirode, prikazuje brojne endemske i rijetke vrste biljaka, ostatke srednjovjekovne crkve sv. Martina sa zavjetnim kamenom, arheološki lokalitet iz brončanog doba i dr.

  • Web: www.tz.kalnik.hr 

Planinarska staza «Sedam zuba»

Staza počinje kod Planinarskog doma na Kalniku. Prolazi stjenovitim vrhovima Kalnika od Starog grada Velikog Kalnika do najvišeg kalničkog vrha.


Planinarska staza «Kalnička greda»

Počinje kod usjeka Vratno u Kamešnici, prolazi duž vrhova Kalničke grede, završava kod Starog grada Veliki Kalnik, dobro označena.


Više u ovoj kategoriji: « Križevci Gornja Rijeka »

Prirodne ljepote

Pred Sljed
Gornja Rijeka

Gornja Rijeka

Mali Kalnik Botanički rezervat od 1985. godine, prostire se na 5,35 ha površine, upisan u registar zaštićenih dijelova prirode RH. Slap Šokot Udaljen 800 m od centra Gornje Rijeke, v...

Kalnik

Kalnik

Biblijski vrt mira Bibilijski vrt mira smješten je pokraj Osnovne škole Kalnik. U vrtu se nalaze 33 hrastove skulpture Biblijskih svetaca iz Starog i Novog zavjeta. Poučna staza na K...

Križevci

Križevci

Vidikovac „Antuna Gustava Matoša“ Nalazi se na južnom prilazu gradu Križevcima, na vrhu zavoja ceste u naselju Cubinec. Vidikovac pruža jedinstven pogled na Križevce i Kalničko prigo...

Sveti Petar Orehovec

Sveti Petar Orehovec

Obreške klijeti Obreške klijeti nalaze se na brijegu između sela Vukovec i Vojnovec (na cesti Križevci - Gornje Rijeka). Obreške su klijeti etnološki lokalitet starinskih drvenih vino...

O nama

Turistička zajednica grada Križevaca, pravna je osoba čije su članice pravne i fizičke osobe u djelatnostima ugostiteljstva i turizma i s njima neposredno povezanim djelatnostima. Zajednicom upravljaju njezini članovi.

Zadaća Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, promocija turističkog proizvoda i razvijanje svijesti o važnosti gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma i zaštite okoliša.

Kultura

U mnoštvu spomenika kulture, Križevci se ponose na vizuru svojih osam crkvenih tornjeva raspoređenih na prilazima gradu, tvoreći oko grada križ. U gradu i okolici nalaze se mnogobrojne znamenite građevine nastale u različitim vremenskim periodima u kojima se danas nalaze javne i kulturne ustanove. Križevci i okolica atraktivno su područje zanimljivih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, parkova, jezera, tradicionalnih klijeti i vinograda.

Kontakt

Turistička zajednica grada Križevaca

 

 

Kontaktirajte nas putem web obrasca

Dobrodošli u Križevce

Križevci su jedan od najstarijih srednjovjekovnih gradova sjeverne Hrvatske. U pisanim dokumentima grad se prvi put spominje u ispravama kralja Bele III iz 1193. godine pod imenom Cris (Križ). Grad je u početku bio podijeljen na dva dijela: Gornji i Donji Križevac (Gornji i Donji grad). Prilikom osnutka Gornjega grada kao novog naselja, ban Stjepan dodjeljuje mu povlastice slobodne i kraljevske varoši. Bilo je to to 24. travnja 1252. godine i taj dan slavi se danas kao Dan grada.